Nieuwsbrief 30 september 2023

Nieuwsbrief 30 september 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

 

3‍0 september 2023 ‍

Nieuwsbrief TAS'82

Welkom bij de nieuwsbrief van deze week. Tekst, stilstaand beeld en bewegend beeld: we hebben weer van alles wat. Veel lees- en kijkplezier!

Update baanrenovatie

Het is gelukt: onze baan heeft haar vertrouwde oranje kleur weer terug! Afgelopen dinsdag hebben de mannen van Polytan de toplaag opgespoten en dat mogen we gerust een mijlpaal noemen. Voor Polytan zit het werk er nu op. Maandag vertrekken zij, op weg naar een volgende klus.

 

Op de foto’s is goed te zien, dat het voorterrein er wat -hoe zullen we het zeggen- rommelig bijligt. Komende week wordt begonnen met het opruimen en uitvlakken van het voorterrein, zodat de entree er straks ook weer netjes bijligt.

 

Vermeldenswaard is verder nog dat een groep vrijwilligers de reclameborden en het hekwerk heeft verwijderd. We krijgen een nieuw hekwerk, waarop de borden dan weer teruggeplaatst worden.

 

Wat de baan betreft is het wachten nu op het aanbrengen van de belijning. Dat is nog een heel precies werkje en staat nu gepland voor week 42. De planning voor de komende weken nog even op een rijtje:

Week 40 

  • De verende onderlaag en gespoten toplaag moeten uitdampen;
  • De hoogspringbak met mat verplaatsen richting Tramhalte;
  • Rijplaten op baan en fietspad verwijderen;
  • Voorterrein uitvlakken en opnieuw inzaaien

Week 41 

  • Afdekking afvoergoten aanbrengen

Week 42 

  • Belijning aanbrengen;
  • Kunstgras aanbrengen bij locaties technische nummers

Week 43 

  • Nieuwe hekwerk voor reclameborden plaatsen en deze terugplaatsen;
  • Oplevering!

Clubcompetitie

Morgen staat de derde wedstrijd in de clubcompetitie op het programma en dat is het Rondje Bergen. Afgaand op de geluiden tijdens de trainingen afgelopen week, doen er veel TAS’82 atleten mee. Als je je nog niet ingeschreven hebt en toch nog mee wil doen, helaas: na-inschrijven is niet mogelijk.

 

Bij de Kermisloop in Petten, op 15 oktober a.s. de vierde wedstrijd, is dat anders. Daar schrijf je in op de dag zelf. Ouderwets makkelijk;-)

 

Als we nog iets verder in de agenda van de clubcompetitie kijken, dan zien we op 29 oktober de Parkcross in Hoorn staan. De dames krijgen daar 5,5 km. voor de voeten, de heren 7,8. De dames starten om 10:45, de heren een uur later. Locatie is de Risdammerhout in Hoorn en inschrijven doe je hier: https://inschrijven.nl/form/2023102951342-nl

Berlijn marathon

Afgelopen zondag werd de marathon van Berlijn gelopen. Het parcours staat al jaren bekend als supersnel en het wekt dan ook geen verbazing dat juist daar jacht gemaakt wordt op het wereldrecord. Het werd inderdaad weer een mooie race, onder prachtige omstandigheden. En ja, opnieuw werd in Berlijn een wereldrecord gelopen. 

 

Niet bij de mannen, waar Eliud Kipchoge wel liet zien dat hij nog steeds tot de absolute wereldtop behoort. Hij won voor de vijfde keer, in 2:02:42. Voor Kipchoge vinden we dat inmiddels een normale tijd, heel gewoon… Ja, dat krijg je ervan als je zelf de lat heel hoog hebt gelegd😉

 

Het spektakel speelde zich af bij de vrouwen. Tigist Assafe verbeterde -nee, verpulverde- het wereldrecord met ruim 2 minuten. Het record stond op 2:14:04, gelopen door Brigid Kosgei. Sinds afgelopen zondag is het record dus in handen van Tgist Assafe en is 2:11:53 de te kloppen tijd. In het filmpje hieronder zien we Tigist op haar laatste meters. Wonderbaarlijk hoe mooi en krachtig zij na ruim 40 kilometer nog loopt. Afijn kijk zelf maar:


Dafne Schippers stopt

Het was best wel groot sportnieuws afgelopen week, grote kans dat je meegekregen hebt dat Dafne Schippers besloten heeft om haar actieve hardloopcarrière te beëindigen. Het leven raast door en inmiddels zijn er andere atleten die (terecht) de aandacht voor zich opeisen. Dat heeft Dafne zelf ook meegemaakt toen zij zich in de top nestelde, zo gaan die dingen… De betekenis van Dafne voor de atletiek maakt, dat wij er in deze nieuwsbrief ook nog even bij stil willen staan. We doen dat aan de hand van het volgende bericht dat we lazen op runnersworld.com

'De race stopt hier' start Dafne Schippers haar post op Instagram, waarin ze aankondigt te stoppen met haar atletiekcarrière. 'Als atleet weet je altijd dat deze dag zal komen, dat je carrière op een gegeven moment een moment in de tijd zal zijn: een verzameling herinneringen en hopelijk medailles' gaat haar bericht, die samengaat met een video waarop te zien is met haar hond, verder.


'De race stopt hier': de 31-jarige topatlete en voormalig covermodel van Runner's World heeft vandaag besloten 'off track' te gaan en alles wat daarna komt na te streven en te omarmen'. Aan het einde van het bericht bedankt ze iedereen voor alle eindeloze steun. 'My family, my team, my fans, and my sponsors, you made it all worthwhile' aldus Schippers.


'Ik heb alles geprobeerd om op topniveau terug te keren, maar helaas is mijn lijf niet meer belastbaar genoeg om de trainingen te doen die nodig zijn om op het hoogste niveau concurrerend te zijn. En dat is het enige waar ik het voor doe: me kunnen meten met de allerbesten'. Schippers wordt al jaren geteisterd door rugproblemen. 


Het is natuurlijk altijd leuk om naar de succesvolle races van Dafne te kijken, maar wij kiezen voor een filmpje van 7 jaar geleden waarin Wilfried de Jong haar observeert en volgt als zij met haar coach Bart Bennema minutieus werkt aan haar startsnelheid op het Spaanse eiland Tenerife, op weg naar de perfecte sprint. Leuk en leerzaam!


‘De nieuwsbrief stopt hier’. Dank voor je aandacht en prettig weekend! Sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen!