Nieuwsbrief 4 november 2023

Nieuwsbrief 4 november 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

4‍ november 2023 ‍

Nieuwsbrief TAS'82

‍Welkom bij de nieuwsbrief van deze week, waarin we het toch nog even over de renovatie van de baan hebben. Verder ontkomen we er niet aan om alvast naar 2024 te kijken. Maar het eerste bericht ligt nog binnen handbereik en gaat over de feestelijke heropening van onze baan, volgende week zaterdag. Veel leesplezier!

Heropening baan

Sinds afgelopen maandag wordt er weer volop getraind op onze vernieuwde baan. Uit de reacties van de atleten en de trainers maken we op, dat ie heerlijk loopt, die nieuwe baan! De junioren en pupillen hebben ook al gebruik gemaakt van de nieuwe verspringbak en het speerwerpvak en dat beviel ook uitstekend. Die versrpringbak is echt gaaf!

De vernieuwing van de baan is geen alledaagse gebeurtenis en daarom staan we op zaterdag 11 november a.s. officieel stil bij deze mijlpaal. Er is inmiddels een leuk en actief programma opgesteld en dat ziet er als volgt uit:

  • 13:55 uur​: welkom door de voorzitter;
  • 14:00 uur​: officiële opening door sportwethouder Puck de Nijs;
  • 14:15 uur​: pupillen-, junioren en senioren/masters wedstrijd (kogelstoten, -verspringen, -hoogspringen en een 400 mtr. op de baan);
  • 14:15 uur​: wandelen rondom Muggenburg;
  • 15:15 uur​:  wandel- en hardloopbootcamp
  • 15:30 uur​: renovatieloop TAS’82-baan over 5 en 10 km in en rond Muggenburg;
  • 16:30 uur​: borrel;
  • 18:00 uur: ​op naar het Sint Maarten feest!

Voor elk wat wils dus, deze gezellige en sportieve middag mag je niet missen. Tot volgende week!

 

LED verlichting

De renovatie van onze baan is op het aanbrengen van de belijning na, afgerond. Blijft er nog een ding over en dat is de verlichting. Daar wordt al geruime tijd met de gemeente over gesproken en afgelopen dinsdag is besloten dat de gemeente de veldverlichting van de sportverenigingen die binnen het accommodatiebeleid vallen, in eigendom neemt en ‘oude verlichting’ zal vervangen door LED verlichting.

 

TAS’82 valt onder dit besluit en naar verwachting zal de vervanging van de lampen in het begin van het nieuwe jaar uitgevoerd worden. Naast beter licht, levert het ook een besparing op. Uit een pilot bij Con Zelo en Hollandia T bleek dat de energiekosten aanzienlijk lager zijn geworden. Kijk, dat bedoelen ze nou met lastenverlichting😜

Clubcompetitie

Morgen is het tijd voor de Boerenkoolloop. Het belooft een pittige editie te worden, met name op de Westfriese dijk waar wind en regen vrij spel hebben. Maar het kan natuurlijk ook nog meevallen met het weer…

Hoe dan ook, we wensen alle deelnemers alvast veel plezier en succes💪!


De volgende wedstrijd in de clubcompetitie is de Keizercross in het Pettemerbos op zaterdag 18 november. Inschrijven doe je daar ter plekke, tot vlak voor de wedstrijd;-)


Weer twee weken later, op zondag 3 december, staat de Duincross in Den Helder op het programma. Voor info en inschrijven kijk je op https://noordkopatletiek.nl/SSL/

 

Halve van Egmond

Met het verstrijken van de tijd ontkomen we er niet aan om af en toe eens naar 2024 te kijken. Het eerste grote evenement dat we tegenkomen is de Halve van Egmond. Voor veel mensen een klassieker, die ze niet willen missen. Inschrijven kan op https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

De organisatie zegt dat het hard gaat met de inschrijvingen, wil je zeker zijn van een startbewijs dan moet je misschien niet te lang wachten. Voor de volledigheid melden we nog dat er naast de halve ook een kwart marathon gelopen kan worden en dat deze wedstrijd meetelt voor de clubcompetitie.

Kelvin Kiptum loopt in Rotterdam

Gisteren werd bekendgemaakt dat Kelvin Kiptum deelneemt aan de NN Marathon van Rotterdam op 14 april 2024 en alle ogen zullen op hem gericht zijn. Gaat hij zijn eigen wereldrecord, van 2.00.35 dat hij in oktober liep in Chicago, verbreken?

Kelvin won in Chicago niet voor het eerst een marathon. Hij liep daarvoor in Valencia (2.01.53, 2022) en Londen (2.01.25, 2023) ook al mooie tijden. Rotterdam wordt zijn vierde marathon.

 

Als jij ook met Kelvin Kiptum in Rotterdam aan de start wil staan, dan ligt de grootste uitdaging om te beginnen in het bemachtigen van een startbewijs: op de website van de NN marathon Rotterdam lezen we dat je alleen nog op de wachtlijst geplaatst kan worden. Voor de 1/4 marathon zijn nog wel startbewijzen beschikbaar.

 

Bedankt voor je aandacht, dit is 'm voor deze week. Prettig weekend en sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen. Op onze vernieuwde baan!