Nieuwsbrief 5 juni 2021

Nieuwsbrief 5 juni 2021

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

‍                             Nieuwsbrief TAS '82                          5 juni 2021

De zomer heeft zich afgelopen week volop aangediend. Veel mensen worden er blij van en hardlopen met mooi weer is zeker niet verkeerd. Het is nog wel niet bloedheet, maar met de zomer in aantocht is dit wel het moment om stil te staan bij hardlopen onder warme omstandigheden. Verder aandacht voor het weekprogramma, de versoepelingen, de wijkenlopen, topatletiek in Hengelo en sponsor Ursem Barten.

Over de lengte van deze editie zegt de leestrainer dat je er in een rustig duurloop- herstel, doorleestempo ongeveer 5 minuten over doet. Pauze tussendoor naar eigen inzicht;-)

 

 

Hardlopen in de warmte

Net als de waarschuwing dat je bij gladheid op moet passen, geven warme weersomstandigheden aanleiding om te waarschuwen voor de risico’s die dat met zich meebrengt bij het hardlopen. Veelal zijn dat dingen die we al vaker gehoord hebben, maar bij dit soort dingen geldt de kracht van de herhaling. Daarom noemen we nog eens een paar zaken waar je op moet letten als je bij warm weer gaat hardlopen:

- Bij hitte moet je goed blijven drinken. Als stelregel wordt aangehouden dat je ongeveer anderhalf keer zoveel vocht moet drinken als dat je zweet verliest. Je weet natuurlijk niet precies hoeveel zweet je verliest, daarom kun je het beste 1 liter per uur aanhouden;

- Als je gaat hardlopen doe dat dan in de ochtend of in de avond. Het is zeer onverstandig om op het heetste van de dag te gaan lopen tussen 12.00 en 15.00 uur. Begin niet te snel aan je looptraining, zodat je lichaam kan wennen aan de warmte. Het is na die eerste kilometers ook verstandig om iets rustiger aan te doen. Pas je tempo dus aan en loop ook iets minder ver dan je anders misschien zou doen;

- Misschien een open deur, maar denk toch aan luchtige kleding. ‘Ademende’ kleding zorgt ervoor dat je zweet ook kan verdampen. Dat is belangrijk want anders raak je je overtollige lichaamswarmte niet kwijt. Om jezelf te koelen kun je ook water over je hoofd gooien of een natte handdoek in je nek leggen. Ook kun je je shirt nat maken als je dat prettig vindt. Sommige lopers krijgen daar ook juist weer last van hun maag van. Smeer je ook goed in met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor.

- Hoe weet je eigenlijk of je genoeg hebt gedronken? Je kunt je vochtbalans eigenlijk heel eenvoudig controleren door naar de kleur van je urine te kijken. Is je urine helder van kleur, dan is de vochtbalans goed. Donkere urine betekent dat je nog veel afvalstoffen in je urine hebt en kan wijzen op enige mate van uitdroging. In dat geval is extra drinken dus noodzakelijk. 

 

Bovenstaande informatie is overgenomen van de website www.hardlopen.nl (powered by Atletiekunie)


Wijkenloop week 5

De sportieve ontdekkingstocht door Schagen nadert haar einde en is toe aan de voorlaatste wijk, Nes Noord. Inschrijven kan op www.noordhollandactief.nl. Afgelopen week zijn de prijswinnaars van de wijkenloop #3 in het Centrum bekend geworden, in bijzijn van Mitchell Dieterman van sportshop Bouwes die de prijzen beschikbaar heeft gesteld.

 

 

Versoepelingen, yes!

Per vandaag gaan ook voor de sport diverse versoepelingen in. De Atletiekunie heeft de versoepelingen verwerkt in een nieuwe versie van het protocol Verantwoorde atletieksport. TAS ’82 baseert haar beleid zoals bekend op dit protocol. Het volledige protocol is hier te vinden, maar voor het gemak hier in het kort de belangrijkste punten:

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen op de sportaccommodatie en in de openbare buitenruimte in groepsverband sporten;

- de maximale groepsgrootte is 50 personen; 

- groepsles is toegestaan;

- men hoeft geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat;

- onderlinge trainingswedstrijden zijn toegestaan (zonder publiek)

  - Kleedkamers, toiletten en douches mogen open;

- In binnenruimtes moet men een mondkapje dragen. Tijdens het sporten mag het mondkapje af;

- aanmelden vooraf is niet verplicht, maar dit is een goede gewoonte geworden die door onze trainers nog steeds op prijs wordt gesteld.

De algemene voorzorgsmaatregelen (hygiëne, bij klachten kom je niet trainen) zijn nog steeds van kracht. 

En buiten een kopje thee drinken na de training is weer mogelijk.;-)

 

FBK games

Aanstaande zondag (6 juni) is het weer zover: de traditionele FBK games in Hengelo. Dat betekent topatletiek op (en van) eigen bodem. Live te volgen op www.nos.nl vanaf15:10.

En hier de naamgeefster van dit evenement in volle actie:

 

Sponsornieuws: kom kennismaken met onze nieuwe modellen!

Bij Autogroep Ursem Barten staan we niet stil, en zeker niet met al onze nieuwe modellen in de showroom! Onze drie merken Hyundai, Mitsubishi en Nissan hebben alle drie nieuwe modellen gelanceerd de afgelopen periode en die staan klaar voor een proefrit. Wat dacht u van de nieuwe Nissan Qashqai of de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybride? De Hyundai Santa Fe staat ook klaar voor een proefrit. Daarnaast komen binnenkort nóg twee nieuwe Hyundai-modellen in onze showroom stralen, namelijk de Hyundai Bayon en de Hyundai IONIQ5.

Gaat u liever voor een gebruikte auto? Met een ruime voorraad van meer dan 400 occasions hebben wij altijd een auto staan die bij u past. Bekijk onze voorraad online of kom bij ons langs om onder het genot van een kopje koffie onze auto’s te bekijken.

Alle mobiliteitsoplossingen in huis!

Autogroep Ursem Barten is ontstaan uit een samenvoeging van twee familiebedrijven. Wij zijn groot geworden door klein te blijven. Service en klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel en met 13 locaties in Noord-Holland zijn wij altijd om de hoek. Met onze drie sterke Aziatische merken vergroenen wij het Nederlands wagenpark drastisch. Duurzaamheid en innovatie staan bij ons dan ook centraal (één van de duurzaamste autobedrijven van Nederland).

U kunt bij Autogroep Ursem Barten terecht voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s, onderhoud en schadeherstel van alle merken en autoleasing. Tevens hebben wij een zakelijke (fleetsales) afdeling. Kortom, wij hebben alle mobiliteitsoplossingen in huis!

Kijk voor meer info op www.ursembarten.nl

 

Overzicht trainingen komende week

Niet om ons er met een jantje-van-leiden vanaf te maken, maar meer omdat de nieuwsbrief deze week wat aan de lange kant is:

Het trainingsaanbod is komende week hetzelfde als afgelopen week.

 

Tenslotte

De finish is bereikt: dank voor de aandacht, goed weekend en een mooie week gewenst!


Sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen!