Nieuwsbrief 26 juni 2021

Nieuwsbrief 26 juni 2021

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

26 juni 2021

Nieuwsbrief TAS'82

De afgelopen weken hadden we al niet te klagen over het sportaanbod op tv, hier komt voorlopig geen verandering in. Naast het EK kan er de komende twee weken gekeken worden naar toptennis op het prestigieuze Wimbledon en stappen vandaag in Brest de wielrenners op de fiets voor de 108e editie van de Tour de France. 

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de wijkenlopen, de zomertrainingen, het programma voor de komende week en de laatste training van Dick de Vries. Geïnspireerd door de Tour de France beginnen we met een item over fietsen en hardlopen.

 

 

Fietsen en hardlopen (of andersom)

Verschillende leden van TAS ’82 doen naast het hardlopen of wandelen aan andere sporten. Fietsen is er daar een van, maar er wordt ook geschaatst en gezwommen. Voor sommigen smaakt dat naar zoveel meer dat zij zich zijn gaan richten op de triathlon.

Langzaam maar zeker gaan ook topwielrenners en hardlopers inzien dat het best goed (en ook leuk) is om af en toe iets anders te doen. Zo lezen we op de website van het blad Wielerrevue het volgende:

“Hardlopen was voor wielrenners zo ongeveer nog slechter dan een heel krat bier opdrinken. Maar de wielerwetten veranderen. Geen steaks meer bij het ontbijt en hardlopen kan prima. Dat bewijst Wout van Aert tenminste. Wie z'n Strava-profiel bekijkt, zal daar namelijk regelmatig een hardlooprondje op aantreffen. De Belg trekt vaak voor z'n fietstraining even de hardloopschoenen aan. Is dit het geheim van de beste wielrenner van het afgelopen seizoen en loopt binnenkort het hele peloton 's ochtends hard?”

 

En andersom zijn de inzichten ook aan het veranderen. Michel Butter zei na zijn NN Mission Marathon op vliegveld Twente het volgende over fietsen als onderdeel van zijn voorbereiding:

 “Het is zo gaaf om er weer helemaal bij te zijn. In september zette ik een streep onder mijn carrière en nu loop ik 2u10. Het voelt als een cadeau. Mijn nieuwe aanpak werkt. Ik maak meer trainingsuren, maar veel meer op de fiets. Ik ga deze aanpak doorzetten en uitbreiden de aankomende maanden en kan nog flinke stappen zetten.”

 

Misschien is het motto ‘verandering van spijs doet eten’ hier ook wel op zijn plaats. Eetze, zeggen we dan!

 

Wijkenlopen 2021

De Wijkenlopen speciale editie 2021 zitten er op! Monique de Vries en Co Wiskerke hebben bij sponsor de Jong & Roos de prijswinnaars van de laatste loop in de wijk Muggenburg getrokken. Zij laten verder weten dat er veel enthousiaste deelnemers aan de speciale editie van dit jaar hebben meegedaan. Toch hopen zij dat de Wijkenlopen in 2022 weer in de oorspronkelijke vorm georganiseerd kunnen worden. Dan zijn er 7 donderdagavonden, want volgend jaar komt er nog een wijk bij: Warmenhuizen. Er wordt dan samengewerkt met Atletiekvereniging NOVA en hopelijk kan dan alsnog de 10e editie plaatsvinden. Blijf bewegen en tot volgend jaar, zo besluiten zij! 


‍.            Dank aan de Jong en Roos voor het beschikbaar stellen van de prijzen!

 

Deze foto kan je bekend voorkomen: inderdaad, vorige week hebben we ‘m ook al geplaatst. Maar helaas klopte het onderschrift toen niet. Daarom nog een keer met het juiste onderschrift (en omdat het gewoon een hele leuke foto is, natuurlijk;-)

De juichende leerlingen van Janny de Wit tmet Cees Dubbeld, de zojuist zijn 10 km.

wijkenloop Muggenburg -en daarmee de laatste- heeft volbracht.  

 

Zomertrainingen, deel 2

Afgelopen week hebben we gemeld dat er in de zomermaanden op dinsdag en donderdag doorgetraind kan worden op de baan. Voor de maandagavond ligt dat iets anders: in de maand juli is er op maandagavond geen training.

Train je normaal op maandag en wil je in juli lekker doortrainen, dan ben je natuurlijk van harte welkom op dinsdag en donderdag!


Weekprogramma

Komende week kan er op de volgende dagen op de baan getraind worden:

  • Maandagavond van 19:45 tot 20:45, trainer Ria van Stralen of Monique Kramer;
  • Dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00, trainer Jaap Zuiker; 
  • Dinsdagavond van 19:30 tot 20:45, trainer Dick de Vries; 
  • Woensdagavond van 19.45 tot 21:00 uur, Running @ More, trainer Janny de Wit;
  • Donderdagavond van 19:30 tot 20:45, trainer Tonny Houtenbos of Monique Kramer.  

Onze wandelaars kunnen op de volgende dagen op pad:

  • Maandagavond Wandel bootcamp van 19:15 tot 20:30, trainer Janny de Wit;
  • Dinsdagochtend: Nordic Walking Petten, van 09.30 uur tot 11.30 uur, trainer Jaap Zuiker; 
  • Woensdagavond: wandelen van 19.45 uur tot 20.45 uur, trainer Jaap Zuiker of Peter van Nuland
  • Zaterdagochtend: wandelen in Schoorl, nu nog even om Schagen van 09.30 uur tot 11.00 uur, diverse gidsen.

Eventuele wijzigingen communiceren de trainers in de Whatsapp groep. 

 

Laatste training Dick de Vries

Al enige tijd geleden heeft Dick de Vries besloten dat hij per 1 juli wil stoppen als trainer. Komende dinsdag trekt Dick dan ook voor de laatste keer het TAS ’82 trainingsjack aan. Gedurende vele jaren heeft Dick in weer en wind talloze keren voor de groep gestaan en vele atleten begeleid op weg naar hun prestatiedoel. Of dat nu het lopen van een pr op de 10 km. of het volbrengen van een marathon was. “Komt allen aanstaande dinsdag” kunnen we niet letterlijk zeggen, omdat de maximale groepsgrootte volgens het coronaprotocol 50 bedraagt. Maar we kunnen wel zeggen dat er ruimte is voor velen om dinsdag  avond nog een keer bij Dick te trainen. We rekenen op een grote opkomst!

 

Dit is ‘m voor deze week

Veel sportplezier gewenst de komende week, zowel actief als passief😉

Dank voor de aandacht en sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen!