Nieuwsbrief 3 juli 2021

Nieuwsbrief 3 juli 2021

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

3‍ juli 2021 ‍

Nieuwsbrief TAS'82

Van oranje naar geel: dat zou betrekking kunnen hebben op de indeling van vakantielanden in relatie tot corona. De redactie ziet er echter de overgang van het EK voetbal naar de Tour de France in. Van het oranje shirt van de voetballers naar de gele trui om de schouders van Mathieu van der Poel. Wat is het toch heerlijk om naar deze sportman pur sang te kijken: geen tactisch gezever, maar uitgaan van eigen kracht en de aanval kiezen. Van flets oranje🟧 naar helder stralend geel💛...

Nu is deze nieuwsbrief niet bedoeld om het uitvoerig over andere sporten en sporters te hebben, dus over tot de orde van de dag: in deze nieuwsbrief de laatste training van Dick de Vries in woord en beeld, het programma voor komende week en een update over het zomerprogramma. Tenslotte zien we dat er ook weer wedstrijden worden georganiseerd, zo werden wij gewezen op een mooie loop in Hem. Veel leesplezier, je bent er ongeveer drie minuten aan kwijt;-)

 

Bedankt Dick!

Afgelopen dinsdag sloot Dick de Vries zijn lange carrière als TAS ’82 trainer af met een druk bezochte training. Een dag ervoor was Dick door zijn collega trainers ook al in het zonnetje gezet. Op deze plek sluiten wij daar graag bij aan: bedankt Dick en we komen elkaar vast nog wel tegen!

 

 

 

 

Zomertrainingen, deel 3

Aan de updates over de trainingsmogelijkheden in de zomer van de afgelopen weken voegen we toe dat Janny de Wit voor haar trainingen op maandag en woensdag een vakantiepauze inlast van 12 juli tot en met 22 augustus.

 

Weekprogramma

Komende week kan er op de volgende dagen op de baan getraind worden:

  • Dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00, trainer Jaap Zuiker; 
  • Dinsdagavond van 19:30 tot 20:45, trainer Jaap Zuiker; 
  • Woensdagavond van 19.45 tot 21:00 uur, Running @ More, trainer Janny de Wit;
  • Donderdagavond van 19:30 tot 20:45, trainer Tonny Houtenbos;

Voor onze wandelaars zijn er activiteiten op de volgende dagen:

  • Maandagavond Wandel bootcamp van 19:15 tot 20:30, trainer Janny de Wit;
  • Dinsdagochtend: Nordic Walking Petten, van 09.30 uur tot 11.30 uur, trainer Jaap Zuiker; 
  • Woensdagavond: wandelen van 19.45 uur tot 20.45 uur, trainer Jaap Zuiker of Peter van Nuland
  • Zaterdagochtend: wandelen in Schoorl, nu nog even om Schagen van 09.30 uur tot 11.00 uur, diverse gidsen.

Eventuele wijzigingen communiceren de trainers in de Whatsapp groep. 

 

 

Hemmeromloop/NK 10 km

Ben je op zoek naar een zomers hardloopdoel? Dan zou je toe kunnen werken naar een snelle 10 km.! In verschillende categorieën kan je deelnemen aan de Hemmeromloop waar tevens het NK 10 km. op de weg aan verbonden is. De Atletiekunie zegt er het volgende over:

Op zondagochtend 29 augustus komen Nederlands snelste lopers naar Hem voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer 2021. Het NK valt samen met de 34e Hemmeromloop, die in de middag plaatsvindt.


Dit jaar is er een snel en aantrekkelijk parcours uitgezet rondom Hem en Venhuizen, waarbij de lopers ook over de Westfriese Omringdijk lopen langs het Markermeer. Het NK wordt georganiseerd door Le Champion, die de afgelopen zes edities organiseerde tijdens de Groet uit Schoorl Run. 


In de middag wordt voor de recreanten en kinderen de 34e Hemmeromloop, georganiseerd door Stichting Hemmer Organiserend Comité. Er is een recreatieloop van 5 en 10 kilometer en een kids run. Zo kunnen kinderen in de ochtend hun helden aanmoedigen en in de middag zelf in actie komen.


Start en finish

In het voorlopige programma zal het startschot voor het NK om 9.30 uur klinken voor de vrouwen senioren. Om 10.15 uur starten de mannen senioren, aansluitend volgen de andere categorieën. De start en de finish zijn nabij café De Roode Leeuw aan het Westeinde 1, 1606 CZ, Venhuizen.


Parcours

Het parcours bestaat uit één ronde over 10 kilometer door het West-Friese landschap. Na de start in Venhuizen ter hoogte van der Hemmerbuurt, gaat het parcours via Hem een Oosterleek richting de Westfriese Omringdijk terug naar Venhuizen. Hier lopen de lopers nog een laatste ronde voordat zij finishen. Het parcours is uitermate geschikt voor snelle tijden: het is vlak, verhard en heeft weinig bochten.


Inschrijven

Wil je meedoen aan het NK? Schrijf je dan in op de website van Le Champion:  www.lechampion.nl.

Wil je ‘gewoon’ alleen meedoen aan de Hemmeromloop, dan kun je je inschrijven op de website https://www.hemmeromloop.nl/inschrijven/

 

Tenslotte

Bedankt voor de aandacht en graag tot de volgende keer. Prettig weekend en sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen!